dinsdag, juli 10, 2012

551b.

Unieke smaadzaak in Breda
Bron: EenVandaag :: Verslag Marc Schrikkema - Redactie Henriette van Rijsingen - 10-07-2012

sitestat

Bij de rechtbank in Breda dient vandaag een unieke smaadzaak. Voor het eerst wordt een vrouw vervolgd, die een valse aangifte tegen haar ex deed, van misbruik van zijn kinderen.

Vooralsnog was het onmogelijk om dit aan te pakken omdat het nauwelijks te bewijzen valt dat er gelogen is. Jaarlijks overkomt dit enkele tientallen gescheiden vaders.

In EenVandaag gesprekken met de ten onrechte beschuldigde vader en zijn advocate Anja Sio over het belang van deze zaak omdat eindelijk ook de rechten van vaders onderkend worden; ze staan niet langer met lege handen.

Daarnaast een gesprek met de persofficier van het OM, de heer Remmerswaal over de valkuilen en fouten die gemaakt worden in het proces van waarheidsvinding.




_____
Disclaimer: Op deze website wordt geen sluitend juridisch advies gegeven: neemt u hiervoor, als het zover komt, contact op met bijvoorbeeld een advocaat, notaris of de geëigende overheidsinstanties. Deze website huldigt een eigen rechtsopvatting op een rechtsgebied dat in ontwikkeling is. Hoewel er de grootst mogelijke algemene zorg aan uw adviesverzoek en – in voorkomend geval - melding besteedt wordt, zijn we niet aansprakelijk voor de gegeven adviezen. Adviezen en reacties worden uitsluitend gegeven onder volledige uitsluiting van alle aansprakelijkheid voor de gegeven adviezen en reacties.
_____